• Nieuwsbrief Corona 19 oktober 2020

   

  Hallo voetballers en korfballers van VESTA’19,

  Vorige week zijn de nieuwe maatregelen om verdere verspreiding van het COVID19 virus tegen te gaan van kracht geworden. We hebben hierover een brief van de gemeente ontvangen. Daarin staat het volgende:

  Welke nieuwe maatregelen gelden voor de sport?

  Met deze brief informeer ik u over de belangrijkste maatregelen en wijzigingen. Deze kunt u vinden in de noodverordening voor onze veiligheidsregio op www.vrbn.nl. De noodverordening is leidend voor onze handhaving. Niet de regels zoals die door verschillende sportbonden worden afgegeven.

  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

  • Geen wedstrijden voor alle amateursporten en voor alle leeftijden.

  • Sporten voor volwassenen mag alleen als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

  • Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten in een groepje.

  • Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

          o de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

          o er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

          o zij niet mengen. Dus niet onderling wisselen tussen groepjes.

  • Voor buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

          o de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

          o er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

          o zij niet mengen. Dus niet onderling wisselen tussen groepjes.

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Ook geldt voor hen niet het maximum van 4 personen per groepje. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.

  • Publiek bij sport (wedstrijd en training) is niet toegestaan.

  Voor meer informatie over de maatregelen, zie www.rijksoverheid.nl. Voor de nu geldende noodverordening van de Veiligheidsregio Brabant Noord, zie www.vrbn.nl. Ook op de website van de gemeente Oss www.oss.nl kunt hierover informatie vinden.

  Omdat we als VESTA’19 mee willen werken aan het tegen gaan van de verspreiding van het virus hebben beide besturen besloten om alle trainingen voor de seniorenteams tot nader order stil te leggen. Dat geldt voor zowel voetbal als korfbal. De juniorenteams blijven trainen, met uitzondering van een beperkt aantal 18 jarige spelers in het team J019 die een aangepaste trainingsvorm krijgen. Dit betekent in groepjes van maximaal vier spelers op 1,5 meter afstand in duidelijk afgebakende groepjes die niet mengen tijdens de training. Hiervoor is gekozen zodat dit team gezamenlijk kan blijven trainen. Voor MO19 en het korfbal A1 speelt dit op dit moment niet.

  We hopen allemaal dat we snel weer samen kunnen sporten!

  Tot die tijd, blijf gezond!

   

   

  Besturen SDDL en V.V. Ravenstein