• De uitwedstrijd tegen NLC’03 ging met 1-0 verloren. En dit was terecht te noemen want ondanks meer balbezit wist VESTA’19 gedurende de wedstrijd bijna niks te creëren.

VESTA’19 ging op bezoek in Lith om daar aan te treden tegen NLC’03. Vanuit het verleden waren dit nooit makkelijke wedstrijden geweest voor zowel SDDL als VVR. NLC’03 staat bekend als een hardwerkende ploeg en als een stugge tegenstander. Dat bleek ook weer in deze wedstrijd. Na 2 nederlagen was er NLC’03 alles aan gelegen om niet weer te verliezen. In tegenstelling tot de eerste 2 wedstrijden werd het accent iets meer gelegd op de verdediging en op een goede organisatie. In het begin van de wedstrijd was het VESTA’19 die het meeste balbezit had, maar de creativiteit was vooralsnog ver te zoeken. Kansen ontstonden er niet en NLC’03 beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Gaandeweg de 1e helft kroop NLC’03 wat meer uit hun schulp toen ze zagen dat de verwachte storm van VESTA’19 niet echt van de grond kwam. Met wat lange, diepe ballen werd geprobeerd om de zwart-witten het leven zuur te maken. Dit alles was dreigender dan wat VESTA’19 aanvallend liet zien, al hadden ze 1x het geluk dat een verdwaalde bal via de lat niet in het doel ging. VESTA’19 was te slordig en maakte ook onnodige fouten. Eén van die fouten leverde kort voor rust een voorsprong op voor de Lithse ploeg. Een totaal onnodig weggegeven vrije trap op 20 meter van de goal werd op de paal geschoten en uit de rebound was het Stein Bijl die het meest attent was. Met 1-0 werd ook de rust bereikt.

Na de rust hetzelfde beeld. VESTA’19 had meer de bal, maar deed er niks mee. NLC’03 bleef makkelijk overeind en naarmate de wedstrijd vorderde kregen ze steeds meer hoop op een goed resultaat. Bijkomend voordeel voor NLC’03 was dat de scheidsrechter van dienst niet of nauwelijks optrad tegen tijdrekken zodat de hele wedstrijd na rust nooit echt op gang kon komen. Er kwam nog wel iets van een slotoffensief, maar echte kansen kwamen er niet. Zodoende bleef het bij 1-0.

Zo makkelijk als het soms ging tegen Vorstenbossche Boys, zo stroperig verliep de wedstrijd nu. De opbouw ging te traag en het lukte de middenvelders niet om de voorhoede goed in stelling te brengen. Open kansen werden niet gecreëerd en verder dan een bal op de lat kwam men eigenlijk niet. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg NLC’03 steeds meer hoop dat er vandaag wat te halen viel. Met soms opportunistisch spel werd het toch een paar keer gevaarlijk en tekenend voor de wedstrijd was de wijze waarop de 1-0 viel. Een onnodige vrije trap werd op de paal geschoten en uit de rebound werd het 1-0. Alles samen een terechte nederlaag omdat VESTA’19 niet over het dode punt kon komen in deze wedstrijd. Zonder dat NLC’03 nu echt veel kansen kreeg, was het wel gevaarlijker dan een onmachtig VESTA’19.

NLC’03 – SSA Vestra’19 1-0 (1-0). 41. Stein Bijl 1-0.