• VESTA’19 heeft 2 punten laten liggen in de wedstrijd tegen Fc Schadewijk. Ondanks een veldoverwicht werden er weinig kansen gecreëerd. En de paar grote kansen die ze kregen werden helaas niet benut.

    Om 14.30 uur werd er afgetrapt in Demen in de stromende regen. Het waren moeilijke omstandigheden om te voetballen door de harde wind  en een nat veld. In het begin ging het gelijk op, maar kansen vielen er voor beide teams vooralsnog niet te noteren. Na een kwartier viel dan toch het eerste doelpunt. Na een overtreding net buiten de 16-meter was het Danas Kulisauskas die mocht aanleggen voor de vrije trap. Hij krulde de bal precies over de muur in het dak van het doel en zodoende kwam Fc Schadewijk op een 0-1 voorsprong. VESTA’19 was hierna de ploeg met het meeste balbezit, maar Fc Schadewijk bleef in het algemeen toch makkelijk overeind. Het eerste echte wapenfeit voor VESTA’19 kwam net voor de rust toen de keeper een ogenschijnlijk simpele bal  niet goed verwerkte. In de rebound ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

    In de rust begon het weer hard te regenen wat zorgde voor een bijna onbespeelbaar veld. VESTA’19 was constant in de aanval, maar in plaats van af en toe eens te schieten vanuit de 2e lijn bleef men teveel de combinatie zoeken. Een kwartier na rust viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker toen de keeper de bal weer niet klemvast had. Roemer Jansen kon er zijn voet tegen zetten en maakte zo de 1-1. 10 minuten later werd het zelfs 2-1 toen een schot uit de 2e lijn van Lars Lenting van richting werd veranderd. De overwinning leek voor het grijpen, maar scoren wou niet lukken. In de 84e minuut had VESTA’19 de 3-1 op de schoen, maar een niet te missen kans werd toch gemist. In de volgende aanval wist Fc Schadewijk wel te scoren door een mooi geplaatst schot van Tom Vos. In de rest van de wedstrijd veranderde er niks meer en bleef het 2-2.

    Een teleurstellend resultaat, zeker gezien het feit dat Fc Schadewijk op het laatste moment nog een paar spelers zag afhaken en dus zeker niet compleet was. Na rust was het veelal éénrichtings verkeer, maar VESTA’19 kon Fc Schadewijk te weinig in de problemen brengen. Ook de onzeker ogende keeper werd nauwelijks op de proef gesteld. Het was misschien wel typerend dat de 2 goals een beetje per toeval tot stand kwamen. Als echter na de 2-1 ook de 3-1 valt (en de kansen daarvoor waren er zeker) dan is het gespeeld en speel je een gewonnen wedstrijd. Maar in plaats van die bevrijdende 3e goal, scoort Fc Schadewijk uit een spaarzame tegenaanval de gelijkmaker.

     

    Vesta’19 – FC Schadewijk 2-2 (0-1). 15. Danas Kulišauskas 0-1, 60. Roemer Janssen 1-1, 69. Lars Lenting 2-1, 85. Tom Vos 2-2.