• Weer geen overwinning, waar dat eigenlijk wel rechtvaardig zou zijn geweest. In Son en Breugel was het af en toe een strijd op het scherpst van de snede. De punten werden uiteindelijk gedeeld.

Het begin was voor beide partijen aftastend al kreeg SBC in de eerste 5 minuten toch al wel wat kleine kansjes. Na een kwartier kwam de wedstrijd meer in evenwicht en golfde het spel op en neer. De spelverdeler van SBC was de man waar alles om draaide en het lukte VESTA’19 niet om hem te neutraliseren. Toch kwam VESTA’19 in de 20e minuut op voorsprong door een snelle omschakeling. SBC verspeelde de bal en gaf te veel ruimte weg. De bal ging via Jordy de Loijer naar de goed meegelopen Sietse Suppers die vanaf de zijkant een perfecte voorzet gaf op Jeroen Zegers en zo de openingsgoal liet aantekenen. SBC ging niet bij de pakken neerzitten en bleef aandringen. De verdediging van VESTA’19 dekte niet kort genoeg waardoor er tot 2x toe uit een hoge bal vanaf de zijkant werd gescoord. In plaats van de voorsprong stond VESTA’19 nu achter. Gelukkig viel net voor de rust de gelijkmaker toen Jacques de Vocht in de 16 meter knap wegdraaide en zonder aarzeling de 2-2 tegen de touwen schoot.

Ook na de rust was er weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. Toch was er 1 moment waar iedereen het na afloop nog steeds over had en waardoor VESTA’19 misschien wel 2 punten misliep. In minuut 72 kwam er namelijk een diepe bal op Jordy die net wat sneller was dan 2 verdedigers van SBC. Hij was als eerste bij de bal en ging alleen op de keeper af en scoorde beheerst de 2-3. Althans, dat dacht iedereen. In eerste instantie werd er niet gevlagd voor buitenspel, maar dat veranderde op het moment dat de bal het net inrolde. Er kwam een onbegrijpelijk en veel te laat vlagsignaal, de scheidsrechter ging informeren en tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter het doelpunt af vanwege buitenspel. Na een hoop commotie werd  de wedstrijd hervat en werd de sfeer wat grimmiger. Gescoord werd er door beide teams niet meer ondanks dat ze daar beiden nog wel de kans voor hadden.

Het duel eindigde in 2-2 en daar zat voor VESTA’19 toch een wrang smaakje aan vanwege het onterecht afgekeurde doelpunt. De strijd onderin in deze klasse blijft ongewoon spannend met 4 teams die op 2 punten staan van elkaar. De laatste wedstrijden gaat het steeds beter en daardoor gaat VESTA’19 met een goed gevoel de winterstop in met in hun achterhoofd dat het moeilijk gaat worden, maar zeker niet onmogelijk. Zoals het er nu bij staat is op 5 februari DSC weer de 1e tegenstander na de winterstop.