• VESTA’19 heeft een ietwat gelukkige, maar belangrijke overwinning behaald door een 2-1 overwinning tegen Maliskamp. In een wedstrijd die geen winnaar verdiende was het Jelle Stegeman die de beslissende treffer scoorde. Door dit resultaat blijft VESTA’19 goed meedoen in de strijd om de 3e plaats.

    In de uitwedstrijd kwam er een spectaculaire 4-4 eindstand op het scorebord te staan. De vraag was wat het nu zou gaan worden. VESTA’19 begon fel aan de wedstrijd en had in de beginfase het betere van het spel. Dit resulteerde in een vroege voorsprong al in de 9e minuut. Een scherp genomen corner werd binnengekopt door de geheel vrijstaande Lars Lenting. Dit liet Maliskamp niet op zich zitten en de ploeg kreeg al snel een paar kleine kansjes. Vooral de snelheid van de rechtsbuiten was moeilijk te verdedigen voor de Vestaverdediging. Na een half uur viel dan de gelijkmaker door Jasper van Schijndel. Bij een diepe bal over rechts was de rechtsbuiten als eerste ter plaatse en met een schitterend lobje was doelman Maarten Megens volstrekt kansloos. Even later krijgt dezelfde Jasper van Schijndel weer een goede kans, maar de hard ingeschoten bal kon nog net door Maarten tot corner worden verwerkt. Trainer Mark Strik zet het daarna achterin iets anders neer en in het verdere verloop van de eerste helft wordt Maliskamp niet meer gevaarlijk. VESTA’19 krijgt nog wel een goede kans op een voorsprong, maar de bal gaat nipt langs de verkeerde kant van de paal.

    Na rust is het Maliskamp die het betere van het spel heeft zonder tot echt grote kansen te komen, VESTA’19 is te slordig en het komt daardoor bijna niet tot een fatsoenlijke aanval. Halfweg de 2e helft komt er een fase waarin uiteindelijk de beslissing valt. Eerst wordt in de 71e minuut de keeper van Maliskamp tot het uiterste gedwongen door een schot vanuit de 2e lijn. 6 Minuten later komt VESTA’19 dan toch op voorsprong. Door matig uitverdedigen komt de bal via de kluts bij Jelle Stegeman die de bal knap halfhoog langs de keeper schiet. Via de binnenkant van de paal wordt het daardoor 2-1. Weer even later komt Maliskamp met 10 man te staan als de keeper met rood kan vertrekken vanwege opzettelijk hands buiten het strafschopgebied. Maliskamp geeft zich nog niet gewonnen en blijft de aanval zoeken. Doordat er meer ruimte komt, zijn er nog een paar goede kansen voor VESTA’19 om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Dit lukt echter niet en na 5 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

    Een belangrijke overwinning voor een hardwerkend VESTA’19. Volgende week mag men afreizen naar Kerk Avezaath waar Teisterbanders de tegenstander zal zijn.