• In een van beide kanten matige wedstrijd bleef het 0-0 in Zijtaart. Beide ploegen moeten daardoor nog vol aan de bak in de laatste 2 wedstrijden om zich rechtstreeks te handhaven.

    Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Er stonden 5 ploegen bij elkaar met maar een verschil van 3 punten. Van die ploegen moet er 1 de nacompetitie in terwijl de overige 4 zich rechtstreeks handhaven. Bij winst zou VESTA’19 een goede slag slaan en VOW op 4 punten zetten met hierna nog maar 2 wedstrijden te spelen. Dan zou handhaving erg dichtbij komen. VESTA’19 had in de beginfase het meeste balbezit en had van VOW weinig te duchten. Er kwamen wel wat kansjes maar daar werd niet uit gescoord. Naarmate de 1e helft vorderde werd het spel steeds slechter. VOW speelde vaak de lange bal, terwijl VESTA’19 wel probeerde te combineren maar daar maar spaarzaam in slaagde. Gescoord werd er niet dus was 0-0 een logische ruststand.

    Na de rust bleef het rommelig aan beide kanten en goede aanvallen kon je op 1 hand tellen. VESTA’19 had de beste kansen, maar of de keeper stond in de weg of de afronding liet te wensen over. De hele wedstrijd bekeken verdiende de wedstrijd ook geen winnaar en zegt de eindstand ook precies het spelbeeld. Weinig kansen, weinig goed voetbal en op het einde mogen ze allebei een puntje bijschrijven. Dit alles wil wel zeggen dat het onderin nog alle kanten op kan. Alle concurrenten speelden allemaal gelijk zodat er aan de stand niks veranderd. Fc Schadewijk en VOW met 22 punten, VESTA’19 23 punten, Fc De Rakt 24 punten en Herpinia 25 punten. De volgende wedstrijd is pas op 12 mei en dan is er een uitwedstrijd tegen Mariahout. De laatste wedstrijd (maandag 20 mei, 2e pinksterdag) komt concurrent Fc De Rakt op bezoek en dat kan wel eens een heel interessante wedstrijd worden.