• In een wedstrijd die bol stond van de spanning en minder van het goede voetbal hebben beide teams een punt overgehouden aan deze degradatiekraker. De gelijkmaker van Fc Schadewijk viel pas in de blessuretijd van de blessuretijd.

    Beide teams stonden onder hoogspanning voor deze wedstrijd. Voor aanvang van deze wedstrijd had Fc Schadewijk 1 punt meer als VESTA’19 en een overwinning zou voor beide ploegen zeer welkom zijn. Dat de belangen groot waren bleek ook wel. Zeker in het begin was er van goed voetbal weinig sprake. Hoogtepunt van de 1e helft was een doelpunt van Fc Schadewijk dat werd afgekeurd vanwege buitenspel.

    Na de pauze viel er meer te genieten in Oss. In de 55e minuut werd het 1-0 voor de thuisploeg. Een verdedigingsfout bij VESTA’19 werd afgestraft door Eric Quekel en dus moest VESTA’19 in de achtervolging. Daar had de ploeg welgeteld 40 seconden voor nodig want vanaf de aftrap was het Jens Kuijpers die de 1-1 binnentikte waarbij de verdediging van Fc Schadewijk er niet goed uit zag. Wat volgde was een op en neer gaande wedstrijd waar VESTA’19 via topscorer Jordy de Loijer de leiding nam in de 71e minuut. In de fase die volgt blijft VESTA’19 overeind en heeft het zelfs kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit gebeurt echter niet en Fc Schadewijk gaat opportunistischer spelen op het einde en gooit de ballen hoog voor de pot. Deze tactiek heeft uiteindelijk succes want in de 104e minuut gaat de bal via de kluts en via een speler van VESTA’19 het doel in. Het blijft 2-2 en met dat ene punt schieten beide ploegen eigenlijk niet veel op.

    Uiteindelijk kon Fc Schadewijk het meest gelukkig zijn met deze uitslag aangezien de gelijkmaker echt pas viel in de allerlaatste minuut. Trainer Mark Strik baalde als een stekker omdat zijn ploeg heel dicht bij een welkome overwinning was. Bij de huidige stand staan ze nog steeds 1 punt achter Fc Schadewijk in plaats van 2 punten er boven. Aan het eind van de rit zouden dat wel eens dure punten kunnen zijn omdat de onderlinge verschillen tussen de onderste 5 ploegen minimaal zijn.

     

    Fc Schadewijk - VESTA'19 2-2   54. Eric Quekel  1-0  55. Jens Kuijpers 1-1  71. Jordy de Loijer 1-2   104. Eigen doelpunt 2-2