• VESTA’19 speelt ook volgend seizoen weer in de 4e klasse. Een verdiende overwinning tegen nummer 4 Mariahout was daarvoor voldoende. Met nog 1 wedstrijd te gaan is er nu een voorsprong van 4 punten op Fc Schadewijk dat momenteel staat op plaats 9.

    Vooraf was het duidelijk wat er moest gebeuren. Bij een overwinning was een langer verblijf in de 4e klasse zo goed als zeker. Al was dat makkelijker gezegd dan gedaan omdat Mariahout op de 4e plaats stond en al zeker was van nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. In het begin was het wat aftasten waarbij VESTA’19 het meeste balbezit had en de wedstrijd ogenschijnlijk makkelijk controleerde. Kansen waren er in de beginfase niet aan beide kanten, maar VESTA’19 was wel de ploeg die er de meeste energie instopte. Gedurende de 1e helft kreeg VESTA’19 toch 2 grote kansen, maar zoals wel vaker dit seizoen werden dat geen doelpunten

    Na de rust bleef VESTA’19 de bovenliggende partij en had het enkele goedlopende aanvallen. Het was wachten op 0-1, maar het werd geheel onnodig 1-0. Een knullig weggegeven vrije trap op 25 meter van het doel kwam via de lat voor de voeten van Dennis Veldpaus en die tikte de bal makkelijk binnen. Het was nu aan VESTA’19 om te reageren en eigenlijk was de 1e aanval na de aftrap al meteen prijs. Het was spits Jens Kuijpers die goed voorbereidend werk beheerst afrondde. Mariahout had niks in te brengen en speelde een kansloze wedstrijd. VESTA’19 rook bloed en bleef aanvallen. Halverwege de 2e helft werd het daarvoor beloond door middel van een mooi schot van Jelle Stegeman. Jongeling Juul Hoogstede wou niet achterblijven en maakte de fraaie 1-3. En of dat nog niet genoeg was, good old Jeroen Zegers zorgde voor het slotakkoord, 1-4. De 3 heel belangrijke punten waren binnen en door de andere uitslagen was klassebehoud veilig gesteld.

    Een dik verdiende overwinning, iets anders valt er niet te zeggen. Mariahout kwam nog wel op voorsprong door de enige halve kans die ze hebben gehad, daarna stelde VESTA’19 orde op zaken en liep uit naar een ruime overwinning. En dat er 4x werd gescoord is ook wel lekker zo tegen het einde van het seizoen. De laatste wedstrijd is op pinkstermaandag tegen Fc De Rakt.

     

    Mariahout – Vesta’19 1-4 (0-0). 49.  Dennis Veldpaus 1-0, 50. Jens Kuijpers 1-1, 65. Jelle Stegeman 1-2, 75. Juul Hoogstede 1-3, 80. Jeroen Zegers 1-4.