• In een spectaculair wedstrijd heeft VESTA de punten in eigen huis kunnen houden. In een duel dat alle kanten op kon werd uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind getrokken. Jordy de Loijer was 3x trefzeker, de andere doelpunten werden gemaakt door Sietse Suppers en Jelle Stegeman.

Na de nederlaag van vorige week was VESTA’19 uit op revanche. SCMH kwam op bezoek en die hadden nog geen puntverlies geleden. Vanaf de aftrap begon VESTA’19 scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde al in de 1e minuut in een doelpunt van Jordy. Dit was de aanzet tot een vermakelijk 1e gedeelte van de 1e helft. Want een paar minuten later lag de gelijkmaker alweer in het netje. Een afgeslagen bal werd door Menno van Hees meteen volley genomen en de bal daalde precies buiten bereik van de Maarten onder de lat. SCMH was nog niet uitgejuicht of VESTA’19 kwam weer op 2-1 door Sietse die van achteruit de aanval mee opzette door een lange rush en daarna af kon ronden. De mannen van Mark Strik bleven de ploeg uit Mariaheide onder druk zetten en dit resulteerde in de 12e minuut in 3-1 door een schitterend genomen vrije trap van Jelle die recht in de kruising verdween. Toch kwam SCMH een paar minuten later weer in de wedstrijd toen ze een penalty kregen. Jorn de Koning bleef koel en maakte de aansluitingstreffer:3-2. Hierna ontspon zich een open wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten als daar de mogelijkheid was. Uit één van die aanvallen werd Jordy iets te veel ruimte gelaten en met een bekeken schot kwam zo de 4-2 stand op het bord. Over en weer waren er nog kansen te zien en de beste kans was nog voor VESTA’19, maar een kopbal van Jeroen Zegers belandde via de binnenkant van de paal zo in de handen van de keeper.

Wie dacht dat beide ploegen na de rust het even rustig aan gingen doen, kwam bedrogen uit. Binnen 2 minuten scoorde SCMH 4-3 via Thijs Kanters en het werd zelfs 4-4 via Dave van Doorn na een uur voetbal. SCMH had na de rust duidelijk een tandje bijgeschakeld en daar had VESTA’19 bij vlagen geen antwoord op. Beide ploegen kregen kansen op een voorsprong, maar het was uiteindelijk wederom Jordy die een vrije trap uit een bijna onmogelijke hoek vanaf de zijkant toch raak wist te schieten. SCMH probeerde nog van alles maar doelman Maarten Megens liet zich niet meer verschalken. Zodoende was 5-4 de eindstand.

In deze attractieve wedstrijd was het publiek eigenlijk de grote winnaar. Vanaf het eerste fluitsignaal tot het einde van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Daar waar voor de rust VESTA’19 het beste van het spel had, daar was dit na de rust precies omgekeerd. Door de aanvallende speelstijl had zowel de verdediging van VESTA’19 als die van SCMH de handen vol. Dit leverde veel kansen op voor beide ploegen met uiteindelijk VESTA’19 als winnaar.

Vesta’19 – SCMH 5-4 (4-2) 1. Jordi de Loijer 1-0, 4. Menno van hees 1-1, 5. Sietse Suppers 2-1, 12. Jelle Stegeman 3-1, 14. Jorn de Koning 3-2 (pen), 22. Jordi de Loijer 4-2, 47. Thijs Kanters 4-3, 60. Dave van Doorn 4-4, 72. Jordi de Loijer 5-4.