• VESTA'19 is als overwinnaar uit de strijd gekomen in de derby tegen Herpinia. Na een moeizaam begin pakte VESTA'19 steeds meer het initiatief en won uiteindelijk verdiend met 0-1. Matchwinner was Sietse Suppers.

    Vesta ging met éen wijziging van start ten opzichte van de wedstrijd tegen SCMH van afgelopen donderdag. Gijs Hesse was ziek, en werd vervangen door Daan Francissen. Jelle Stegeman stond op papier links buiten, maar kreeg een vrije rol.

     Al binnen een minuut kreeg Herpinia een grote kans, Beau van Dieten kwam een teen lengte tekort om de bal goed te raken. Vesta was direct wakker geschud. Aan de bal speelde het redelijk alleen de laatste pass was vaak niet goed, waardoor grote kansen uitbleven. De tweede grote kans was ook voor de thuisclub, maar het schot van Rowdy Megens was een prooi voor Pieter Kroot. Ondertussen ging Vesta steeds beter voetballen, de sterk spelende Jelle Stegeman strooide met passes en was zelf ook gevaarlijk met een afstandsschot. Gescoord werd er echter niet, en zo gingen de teams de rust in met een 0-0 tussenstand.

    In de 2e helft nam Vesta nog meer de overhand. Herpinia was nauwelijks meer gevaarlijk. Dit resulteerde in steeds meer dreiging en ook grotere kansen. Bij de eerste kansen hadden de Vesta spelers hun vizier nog niet helemaal op scherp. In de 70e minuut kwam Vesta op een verdiende voorsprong! Een hoge bal vanaf rechts kwam terecht bij Bram Beerens, hij nam de bal aan en legde hem breed op Sietse Suppers. Sietse twijfelde geen moment en schoot de bal hard in de kruising. 0-1. Een prachtig doelpunt. Hierna bleef Vesta sterker, maar was het wel een aantal keer opletten geblazen bij standaard situaties van Herpinia. Gescoord werd er niet meer, en zo boekt Vesta een belangrijke overwinning. Vesta staat nu in de brede middenmoot. Een of twee goede resultaten in de komende wedstrijden, en je kan zomaar in de subtop staan.

    Na afloop van de wedstrijd vond er in de kantine de eerste officiële kamelenrace plaats. Vesta liet zich hier ook van zijn beste kant zien. Met 69 bestelde kannetjes bier in 2.5 uur tijd, werd ook deze wedstrijd overtuigend gewonnen. Zo kan Vesta terug kijken op een geslaagde zondag!

    Herpinia - VESTA'19    0-1   Sietse Suppers 70.