• Zondag is het weer tijd voor de derby tegen Herpinia. De wedstrijd in Herpen begint al om 14.00 uur dus hou daar rekening mee. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband in Herpen werd VESTA’19 op een ruime nederlaag getrakteerd. Later in het seizoen werd de thuiswedstrijd weer wel ruim gewonnen door VESTA’19.

    Dit seizoen waren beide ploegen in de beker ook aan elkaar gekoppeld in de poulefase.  Toen won VESTA’19 met 3-0 in tropische sferen. Hoe anders is het nu. De temperatuur is flink gedaald en de regen heeft de zon verdrongen. Herpinia kende een redelijk tot goede start van de competitie. In de eerste 5 wedstrijden haalde men 9 punten. Afgelopen donderdag moest ook Herpinia inhalen, hun 6e wedstrijd, en verloor met 4-3 tegen Fc Schadewijk. De uitslag van deze wedstrijd is echter aangevochten door Herpinia vanwege een niet toegestane 4e wisselmoment. Formeel gezien staan ze in hun recht, al is het altijd maar de vraag of je op zo’n manier de punten moet pakken. Het is echter aan de KNVB om hier een uitspraak over te doen. Voor de stand betekent het echter wel veel. Als de uitslag blijft staan, staan ze op plaats 6 in de brede middenmoot. Als ze in het gelijk worden gesteld dan schuiven ze door naar plaats 3 en strijden ze bovenin mee. Herpinia is altijd een stugge, hardwerkende ploeg die nooit opgeeft en die eigenschap, in combinatie met de derby der gemeente Ravenstein die niemand wil verliezen, zorgt voor een lastige middag.

    VESTA’19 heeft wat goed te maken na de wedstrijd van afgelopen donderdag. Met 3-1 werd er verloren van SCMH en zeker na de rust was het niet best van VESTA zijde. VESTA’19 heeft momenteel 7 punten en staat daarmee op plek 8. Al moet daar wel bij verteld worden dat de verschillen onderling in de middenmoot heel klein zijn. Dit seizoen is er sprake van een versterkte degradatieregeling. Voor rechtstreekse handhaving moet je bij de eerste 8 eindigen en dit zou normaal gesproken geen probleem hoeven te zijn. Maar het is wel altijd lekker als je bij die plaatsen wegblijft. De punten kunnen ze goed gebruiken want met een overwinning kan er weer naar boven worden gekeken. En een derby winnend afsluiten is natuurlijk altijd goed. Maar zoals eerder gezegd zal dit een hele kluif worden. Misschien is VESTA’19 voetballend wel beter, maar dit compenseert Herpinia met hun onverzettelijkheid. VESTA’19 zal de strijd moeten aangaan met Herpinia voor een goed resultaat want als je je de kaas van het brood laat eten, blijft er weinig over. Als ze dat kunnen opbrengen, dan maken ze een kans.