• Voor VESTA’19 staat er zondag een wedstrijd tegen NLC’03 op het programma. NLC’03 is de competitie gestart met 2 nederlagen en zal er dus op gebrand zijn om niet weer te verliezen.

    VESTA’19 heeft nog steeds een 100% score na 2 speelrondes. Na winst tegen Vorstenbossche Boys in de openingsronde werd de wedstrijd afgelopen zondag tegen Herpinia afgelast. Komende zondag wacht dus de 2e wedstrijd en daarvoor wordt er afgereisd naar Lith.

    NLC’03 (Norbert Litta Combinatie) heeft een slechte competitiestart. Na een nipte 1-2 nederlaag tegen Achilles Reek volgde een grote nederlaag tegen Vorstenbossche Boys. Met maar liefst 5-1 werd er verloren en dus zal de ploeg van trainer Willem van Kreij er alles aan doen om nu wel met een resultaat de wedstrijd te beëindigen. In vergelijking met vorig seizoen staat er bij NLC’03 een iets ander elftal op het veld dat ook wat jeugdiger is. Naar alle waarschijnlijkheid zit er in de wedstrijd naast goede fases ook wat mindere fases en zullen goede wedstrijden afgewisseld worden met slechte wedstrijden. Want het heeft tijd nodig om met een iets ander en vooral jeugdiger team meteen aan te haken op het hogere niveau.

    Daar kan VESTA’19 wellicht van profiteren. In een wedstrijd als deze is het belangrijk om snel een doelpunt te maken en de tegenstander niet in de wedstrijd te laten komen. Want hoe langer een doelpunt uitblijft, des te meer gaan ze geloven dat er wat mogelijk is.  En verder is het ook makkelijker voetballen met een voorsprong doordat er toch een keer wat meer ruimte moet komen. NLC’03 zal toch meer de aanval zoeken op een gegeven moment en daar moet de ploeg van trainer Mark Strik toch van kunnen profiteren.

    De aftrap is zoals gewoonlijk weer om 14.30 uur en gezien het te verwachten mooie weer is het een aanrader om de wedstrijd live te gaan aanschouwen.