• De laatste wedstrijd voor de winterstop staat op het programma. De reis gaat naar Son en Breugel om aldaar aan te treden tegen SBC. Het verschil met SBC is 5 punten, dus een overwinning brengt SBC en ook de onderkant van de middenmoot weer in het vizier. 

    SBC (Son-Breugel Combinatie) is een club die eigenlijk al seizoenen lang mee draait in de 3e klasse. Voor VESTA’19 is dit een nieuwe tegenstander, maar voor SBC is de hele competitie eigenlijk nieuw. Door de indeling voor dit seizoen krijgen ze nu allemaal nieuwe ploegen tegen. De ploeg staat nu op plaats 7, van de 10 gespeelde wedstrijden werden er 4 gewonnen, 5 verloren en 1x gelijk gespeeld. Een opvallende statistiek is het aantal tegendoelpunten en het aantal gemaakte doelpunten. Ze hebben 22 doelpunten moeten incasseren en dat is een hoger aantal dan de top 6, maar ook een lager aantal dan de ploegen die onder hen staan. Ze scoren 22x tot nu toe en alleen Avanti’19 heeft meer gescoord. Ze halen in uitwedstrijden meer punten als in thuiswedstrijden en de uitslagen zijn nogal wisselend. Dus het is een ploeg waar moeilijk een peil op te trekken valt.

    VESTA’19 baalt nog na van de wedstrijd tegen Margriet waar ze een 2-0 voorsprong in de laatste 3 minuten nog weggeven, het eindigt in 2-2 en dat is eigenlijk duur puntverlies. Momenteel staan ze op een veilige 9e plaats, maar het gat met nummer 12 (directe degradatie!!!) is slechts 2 punten. Het is altijd lekker om de winterstop in te gaan met een overwinning en dat is zeker in de huidige situatie het geval. SBC is zeker geen wonderploeg, maar het is ook weer niet zo dat je er zomaar even van wint. Dus het wordt weer de mouwen opstropen en dan maar kijken hoe ver je daarmee komt. Maar hoe je het ook wend of keert, het zal waarschijnlijk tot het einde toe spannend blijven onderin.

    De wedstrijd begint om 14.30 uur!!!!