• Zaterdag 18 maart speelt VESTA’19 in Demen tegen EVVC. Het wordt een repeterend verhaal, maar de spanning in deze klasse is te snijden. Van alle 12 clubs zijn er nog 10 clubs die ergens voor strijden. Alleen DSC en SBC staan in  niemandsland.

    EVVC zal moeten winnen, want anders zijn zij de 3e club die bij bovengenoemde 2 komt. EVVC staat nu op plek 5 met een achterstand van 4 punten op nummer 3 Nulandia. Normaal gesproken is de 3e plek wel voldoende voor een plek in de nacompetitie, maar om dat te bereiken mogen er niet teveel punten worden gemorst met nog 7 wedstrijden te gaan. De komende 3 wedstrijden zijn alle tegenstanders te vinden in degradatienood. Dit betekent echter niet dat dit simpele wedstrijden zijn, want zulke tegenstanders moeten punten pakken om te overleven en een kat in het nauw maakt rare sprongen wordt er wel eens gezegd. De laatste 5 wedstrijden is de goede uitgangspositie van EVVC op plek 3 geheel verloren. Uit de laatste 5 wedstrijden werden namelijk maar 6 punten gehaald. Er werd 3x gelijk gespeeld en alleen tegen DSC, dat min of meer in een vrije val is beland, werd afgelopen zondag gewonnen. Wat verder nog opvalt is dat EVVC pas 1x uit wist te winnen en daar moeilijk tot scoren komt.

    VESTA’19 verspeelde in de blessuretijd van de blessuretijd weer 2 kostbare punten afgelopen zondag. In de 104e minuut tekende Fc Schadewijk pas voor de gelijkmaker. En helaas is dat dit seizoen niet voor de 1e keer het geval. Thuis tegen Margriet verspeelde men een 0-2 voorsprong in de laatste minuten en ook in Vinkel maakte EVVC in de 90e minuut pas de winnende goal. Dat kunnen dure punten worden op het einde van de competitie omdat er onderin nog van alles kan gebeuren. 5 ploegen staan nog dicht bij elkaar en kunnen zich nog rechtstreeks veilig spelen, maar ook nog rechtstreeks degraderen. Dus daarom telt elk puntje. Al is EVVC zeker geen te onderschatten ploeg. Het elftal van Ramon van Rixtel herbergt veel voetballend vermogen en tot aan de winterstop stonden ze keurig op een 3e plaats. In de laatste wedstrijden hoeft VESTA’19 voetballend voor de meeste ploegen niet onder te doen, maar het zijn net die kleine dingen die ervoor zorgen dat het gewenste resultaat niet wordt behaald. En daar gaat het de komende wedstrijden om draaien. Alles moet op de juiste manier samen vallen en daar moet iedereen ook van doordrongen zijn. Handhaving is mogelijk als alles op zijn plek valt, de wedstrijd tegen EVVC is hopelijk het begin van een eindsprint die dit gaat bewerkstelligen. 

    De wedstrijd is niet op zondag, maar op zaterdag. Aanvang 17.00 uur. Dit in verband met het 75-jarig bestaan van SDDL. Alle support is welkom en hopelijk kan VESTA’19 hun puntentotaal weer wat opvijzelen…..