• Zondag spelen VESTA’19 en Maliskamp tegen elkaar in het Demense Kuipje. Inzet van deze wedstrijd is zeker voor VESTA’19 uitzicht houden op de belangrijke 3e plaats. Tegenstander Maliskamp is nu de club die 3e staat, dus dit mag met recht een topper worden genoemd.

    De laatste weken zijn er veel wedstrijden afgelast met als gevolg dat er een behoorlijk verschil is ontstaan in het aantal gespeelde wedstrijden. Alem bijvoorbeeld heeft pas 12 wedstrijden gespeeld en koploper RKTVC staat nu al op 16 gespeelde wedstrijden. Dit betekent dat er veel wedstrijden moeten worden ingehaald en dus dat op het einde van het seizoen de fitheid van de selectie wel eens een doorslaggevende rol kan gaan spelen.

    Maliskamp had even een mindere periode, maar staan nu toch weer op een 3e plaats. Daar waar ze vorig jaar als 2e eindigden in de competitie en het vorig jaar niet lukte om op te stijgen via de nacompetitie is nu het doel om weer mee te doen aan de nacompetitie om zodoende weer kans te maken om te promoveren. Het verschil tussen beide ploegen is nu 5 punten met daarbij de aantekening dat VESTA’19 een wedstrijd minder gespeeld heeft. Dus een simpele rekensom leert ons dat winst van Maliskamp betekent dat VESTA’19 op achterstand wordt gezet, terwijl bij een overwinning van VESTA’19 zij weer volop mee gaan doen om de 3e plaats. Afgelopen zondag speelde Maliskamp gelijk tegen concurrent GVV, terwijl de zwart/witten terecht verloren van RKTVC. Opvallend feitje is dat wedstrijden van Maliskamp altijd een garantie voor doelpunten is. Ze scoren bijna gemiddeld 3x per wedstrijd, maar daar staat weer tegenover dat ze veel tegentreffers incasseren. Dit staat in schril contrast met VESTA’19. Zij krijgen veel minder treffers tegen, maar hebben nog te veel moeite met scoren. In de uitwedstrijd was daar trouwens niet veel van te zien. Deze eindigde in 4-4 waarin de ploeg van Mark Strik in de laatste 20 minuten nog geheel onnodig een 4-1 voorsprong weg gaf. Spektakel lijkt bijna gegarandeerd, nu maar hopen dat het weer een beetje mee zit.

    Aftrap in Demen is zoals vanouds weer om 14.30 uur.